Thailand med Barn

Thailand med barn - Flyg till Thailand billigtSka ni semestra hela familjen i Thailand? Här följer några allmäna råd och tips på vad som kan vara lite extra bra att tänka på när du ska resa till Thailand med Barn på semester.

Informationen på denna sida presenteras i samarbete med resamedbarn.eu och är ett kortare utdrag från sajtens innehåll. Du hittar mer information kring att semestra i Thailand med Barn och allmäna restips inför familjesemester på RESA MED BARN.

Boka barnvänligt boende

Reser ni till Thailand med barn blir semestern bäst för hela familjen om ni bokar ett barnvänligt boende. Tag en extra titt innan du bokar på vår sida Rabatter och Erbjudanden. Där hittar du rabatterade erbjudanden på paketresor till Thailand som passar extra bra för barnfamiljer.
Vad som är ett barnvänligt boende beror givetvis på vilken ålder barnen har, men här följer några allmänna tips och råd som du kan utgå ifrån innan du bokar flygbiljett och boendet i Thailand

Barnpool

I Thailand finns inget behov av uppvärmda pooler (det är alltid varmt och skönt i vattnet). Vad som däremot är bra att kontrollera är att det finns en barnpool och hur djup polen är samt om den sluttar från grundare till djupare eller är jämnt djup. Det är bra om det finns skugga i över poolen eller i närheten.

Strandnära läge

När man reser med små barn är det praktiskt med strandnära läge. Då blir livet så där enkelt som man gärna vill ha det på semestern. Då gör det inget att du behöver springa upp efter glömda saker på hotellrummet och det är smidigt att växla mellan poolen och stranden.
OBS! Tänk på att kontrollera våghöjd och strömmar som varierar mycket mellan säsong och plats i Thailand.

barnutrustning på hotellet

Med ett välutrustat boende i Thailand, blir packningen lättare från Sverige. Bra saker att kontrollera är möjligheten till att hyra eller låna följande utrustning:

 • Barnsäng
 • Barnstol
 • Bilbarnstol
 • Barnvagn
 • DVD/Tv
 • Vattenkokare – för att värma välling om ni inte har eget pentry
 • Luftkonditionering

Barnmat och blöjor finns ofta att köpa på plats, men det är inte säkert att det är den sorten som ditt barn är van vid. 

Reseapotek

Ett bra reseapotek är extra viktigt när man reser med barn. Barn har inte byggt upp sitt fulla immunförsvar och har mycket spring i benen. Det finns bra sjukvård att tillgå i Thailand men med ett bra reseapotek kommer du långt.
Här listar vi de viktigaste sakerna:

 • Febernedsättande (stolpiller och flytande)
 • Febertermometer
 • Vätskeersättning
 • Bandage och plåster
 • Sårrengöring
 • Nässpray/Saltlösning
 • Xylocainsalva
 • Bisolvon & Noskapin

Solen och solskydd

Solen är som bekant mycket stark i Thailand och det är viktigt att tänka på att barn bränner sig lättare en vuxna. Använd solskyddskläder så behöver du inte smörja in med så mycket solskyddsmedel. Ta en siesta i skuggan när solen står mitt på himlen.
I ett varmt och soligt klimat behöver vi dricka mycket mer än annars, detta gäller speciellt för barn som blir snabbare uttorkade. Barn känner inte alltid efter i tid själva att de är törstiga, så ha lite extra koll på vätskeintaget.

Mygg och myggmedel

Det finns gott om mygg i Thailand. För mindre barn ta med ett myggnät som skydd att dra över barnvagnen. Myggor tycker inte om luftkonditionerade rum.

I Sverige får inte myggmedel säljas för användning av barn under 3 år. Om myggen är envisa kan du spraya lite myggmedel utanpå barnets kläder men absolut inte på händerna eftersom små barn stoppar händerna i munnen.

Denna information presenterades i samarbete med sajten RESA MED BARN.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>