Klimat i Thailand

Thailand har ett tropiskt monsunklimat med tre årstider. Årrstiderna delas in i den svala torra, den varma torra och regnsäsong.

Thailands klimat - Flyg till Thailand BilligtHuvudsäsongen för turismen i Thailand är mellan november och april och då är resorna också som dyrast. Flyger till Thailand billigast gör du under lågsäsongen. Även om det går att semestra i Thailand året om så erbjuder förstås högsäsongen det bästa klimatet i Thailand.
Du kan hitta riktigt prisvärda flygbiljetter om du väljer att resa tidigt eller sent under huvudsäsongen men vad gäller både temperatur och nederbörd så varierar den kraftigt mellan olika platser i Thailand så titta i klimattabellerna för respektive ort innan du bokar din flygresa.

Vintermonsunperioden med torrare och svalare luft är från november till februari. Under mars och april är klimatet i Thailand som allra hetast. Från maj till oktober erbjuder klimatet som mest nederbörd i Thailand. Tänk på att regnperioden varar längre ju längre söderut i Thailand du kommer, så om du bokar en flygresa tidigt på huvudsäsongen välj då en ort i norra Thailand för en solsäkrare semester.

På sidan Thailand – Temperatur och Nederbörd hittar du en praktisk klimattabell med nederbörd och temperaturer för några av de populäraste semesterorterna i Thaiand månad för månad.

Här några riktlinjer för när det är bäst klimat för några av de populära semesterorterna i Thailand i början och slutet av lågsäsongen. Under denna period kan du göra riktigt bra fynd på billiga flyg till Thailand.

Klimat i Thailand i början av lågsäsongen (slutet av huvudsäsongen)

Bland de städer i Thailand som får minst regn under början av lågsäsong är Ao Noi och Hua Hin. Ibland de städer som får mest regn under början lågsäsong är Phuket, Krabi och Khao Lak.

Klimat i Thailand i slutet av lågsäsongen (början av huvudsäsongen)

Bland de städer i Thailand som får minst regn under slutet av lågsäsong är Chiang Mai, Bangkok och Koh Samet. Ibland de städer som får mest regn under slutet av lågsäsongen är Koh Samui, Krabi och Khao Lak.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>