Översvämningar i Bangkok UD avråder från resor

oversvamning-bangkok

Har du bokat en närstående resa till Bangkok eller en resa till Thailand där du mellanlandar på Bangkoks flygplats? På grund av översvämningarna i Bangkok som ännu inte nått sin kulmen avråder nu UD från icke nödvändiga resor, vilket innebär att du har rätt att boka om din resa, men att hitta en alternativ under novemberlovet är inte lätt. 

Just nu pågår de värsta översvämningar i Bangkok, Thailand i mamma minne.
Hela Bangkok svämmar över och det blir bara värre och värre. Flodvattnet kombineras med det ovanligt höga tidvattnet och det kommer bli värre över de närmsta dagarna.
Stämningen i Bankok är ändå ovanligt god, trots att många förlorar sina hem och saknar försäkringar. Mycket av detta ligger i Thailändares mentalitet av att inte visa och uttrycka negativa känslor. Konflikter finns ändå i att vissa områden har fått ovanligt mycket vatten genom att andra områden har skonats. Myndigheterna försöker balansera översvämningarna med åtgärder som innebär att olika områden drabbas olika hårt.

UD avråder från resor till Bangkok

Många svenskar är på väg till Thailand, men nu avråder UD från att flyga till Bankok trots att flygplatsen ännu är öppen. Översvämningarna kan leda till att läget förändras snabbt och även om man idag kan flyga in, så kan man kanske imorgon inte flyga ut från Bangkok… Turister i bangkok flyttas.
Eftersom UD nu avråder från icke nödvändiga resor har du rätt att boka av och boka om din resa. De flesta reser dock till södra thailand vid denna tid på året som är opåverkade av översvämningar. Nu under novemberlovet är det förstås svårt att boka om resorna eftersom vi är många som vill passa på att resa under loven från skolorna. Det kan vara svårt att boka om till annan destination och det är först till kvarn som gäller.

Dåligt med information om översvämningarna

Hitintills har det varit liten eller ingen information från flyg och resebolagen om översvämningarna i Thailand. Flygbolagen uppdaterar nu sina sajter för att informera om läget, men det är givetvis så att resebolagen vill tona ner problemen som kan uppstå kring översvämningarna. Har du en nära förestående resa till Thailand & Bangkok, håll dig då uppdaterad om läget på tidningen bangkok posts webbsida.

Vad du bör se upp med just nu i Bangkok

När en naturkatastrof uppstår är det naturligt att människor bunkrar. Därför är det risk att vatten på flaska och läsk tar slut. En annan stor risk med översvämning är risken för elektrisk chock. På grund av detta stänger myndigheterna av all el när vattnet når högre än 50 cm för att minimera dessa riskerar.
I Thailand finns det krokodilfarmar och även dessa har översvämmats varpå krokodiler har rymt. Det finns rapporter om att tamdjur och boskap har blivit attackerade av krokodiler. Det finns också en ökad risk att bli ormbiten av giftiga ormar i de översvämmade delarna av Bangkok

This entry was posted in Bangkok and tagged , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>